Rrotullon Instagramin : Përgjigja e Instagram ndaj TikTok

Ashtu si Donald Trump shpalli një ndalim për maninë e fundit të mediave sociale – TIK Tok, Instagram njofton lëshimin në kohë të Instagram Reels.

Donald Trump ka qenë prej kohësh një siklet i mediave sociale, por ai tani ka vendosur që platforma e shkurtër video TikTok nuk ka vend në Shtetet e Bashkuara, duke cituar se Kina është në procesin e marrjes së informacionit.

Nëse ju pëlqen TikTok apo jo, e vërteta është se është ëndërr e një tregtari, me disa nga nivelet më të larta të angazhimit dhe kohëzgjatjen e seancave të çdo platforme të mediave sociale.

Orari i Seancave TikTok

Nëse bëni mesataren, Instagram merr vetëm një gjatësi mesatare të seancës prej rreth 3 minutash, ndërsa TikTok merr një kohëzgjatje të seancës prej 10 minutash.

Duket se forca e TIK Tok qëndron në formatin e përmbajtjes, dhe në këtë algoritëm thelbësor që i mban njerëzit të fiksuar duke u treguar përmbajtje që u pëlqen.

Përmbajtja e famshme e TikTok përqendrohet në të shtëna muzikore, vallëzimi dhe lëvizja, dhe është menduar për një audiencë kryesisht të re.

Tani duket se Instagram është i etur për të tërhequr këtë auditor të ri dhe për të krijuar një format të ri në të cilin përmbajtja mund të ndahet në platformë., me prezantimin e funksionit të tyre të ri Instagram Reels.

Rrotullon Instagramin

Reels u ofron përdoruesve aftësinë për të regjistruar video të shkurtra 15-sekondëshe dhe për të shtuar muzikë dhe efekte në video, shumë e ngjashme me mënyrën se si funksionon TikTok.

Instagram gjithashtu shtoi një vendndodhje të veçantë për rrotullat në faqen e tij të eksplorimit, të cilat mund të eksplorohen vertikalisht, ashtu si faqja “Për ty” e TikTok.

Duket se suksesi i TikTok ka tërhequr vëmendjen e gjigantit të mediave sociale, dhe tani Instagram dëshiron të jetë pjesë e aksionit.

Suksese në Instagram

Instagram është padyshim një nga platformat për mediat sociale më të suksesshme Të historisë, por nëse shikojmë historinë e tyre, ne mund të shohim se disa nga idetë e tyre më të mira janë marrë nga platforma të tjera.

Kur Instagram nisi Story në 2016, shumë njerëz thanë se kishin kopjuar funksionin e Story të Snapchat.

Histori në Instagram shumë shpejt e tejkaloi Snapchat për sa i përket përdoruesve dhe angazhimit, kështu që është e vështirë të thuhet se Instagram thjesht po kopjon ide.

Një njeri i mençur dikur tha se idetë më të mira në jetë imitohen, dhe këta dy shembuj dëshmojnë se Instagram ka aftësinë të njohë ide të forta në mediat sociale dhe t'i integrojë ato në modelin e tij të platformës.

Ky është një koncept shumë i ndryshëm nga thjesht vjedhja e një ideje, Instagram duhej të ngrinte Stories dhe Reels me modelin e tyre ekzistues dhe të gjente një mënyrë për të përmirësuar versionin e tyre.

Karakteristikat në rrotullat

Instagram Reels nuk është saktësisht një ekuivalent i TikTok, dhe ka disa dallime të mëdha midis të dyjave.

Një nga cilësitë e shkëlqyera të TikTok ishte aftësia për të ngarkuar këngët tuaja në sistem, por me Instagram Reels, Kjo nuk është çështja.

Gjithashtu nuk është e mundur të bëhet “dyshe” me njerëz të tjerë, siç është rasti me TikTok, që do të thotë se njerëzit nuk mund të bashkëpunojnë në të njëjtën video.

Rrotulla, ashtu si Tregimet, ishte krijuar për të qenë një komponent më vete për botën e Instagram, që do të thotë se është diçka tjetër për të bërë në Instagram, dhe jo një aplikacion krejt i ri.

 

Përfundim

E ardhmja e TikTok duket e pasigurt, shumë njerëz me ndikim e pranojnë se anija mund të jetë në rrezik, dhe ata nxitojnë në platforma të tjera sa më shpejt të jetë e mundur.

Problemi është se komunitetet në këto platforma të tjera mund të mos i marrin këto TikTokers ashtu si ata në platformën e tyre origjinale..

Mos harroni se TikTok i drejtohet një auditori kryesisht të ri, dhe se është përqendruar kryesisht në muzikë dhe vallëzim.

Koha do të tregojë nëse kjo lloj përmbajtje është e përshtatshme për platformat e tjera si Instagram dhe Facebook..

Më popullorja