ZhbllokoniMoreEngagement72890

Kur është koha më e mirë për të postuar në Instagram ?

Nëse po përpiqeni të maksimizoni nivelet e angazhimit tuaj dhe të rrisni bazën tuaj të klientëve, postimet tuaja duhet të tërheqin vëmendjen maksimale çdo herë. Ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur angazhimin tuaj., dhe ato u diskutuan në detaje në seksionin tonë të blogut:

 • Synoni ata hashtags popullore
 • Shkruani një biografi Instagram jashtëzakonshme
 • Krijo një estetike të bini në sy

Nëse i bëni të gjitha këto gjëra dhe prodhoni përmbajtje të shkëlqyeshme, ekziston një gjë e fundit që mund të bëni për ta bërë pozitën tuaj të suksesshme:

Bëni një postim kur të gjithë janë online.

Kjo jo vetëm që do të lejojë më shumë njerëz të shohin postimin tuaj., por edhe për të maksimizuar potencialin e tij për përdorim dhe ndarje. Gjatë këtij operacioni duhet të kemi parasysh disa elementë. Pra, le të fillojmë duke gjetur kohën më të mirë për të publikuar postimin tuaj në Instagram..

A ka një kohë të mirë për të bërë një postim në Instagram ?

Shkurtimisht, duket se ka ditë dhe kohë specifike kur komuniteti i Instagramit në tërësi është më aktiv. Shikoni këtë grafik që tregon nivelet e përgjithshme të angazhimit të Instagram në CST : (CST është 5 orë pas GMT)

Angazhimi global në Instagram

Kjo tabelë tregon se ditët më të mira për të postuar në Instagram janë:

 • E mërkurë
 • Keshtu sot
 • E premte

Dhe ne mund të shohim se koha më e mirë për të postuar në Instagram janë:

 • E mërkurë ora 11:00.
 • E mërkurë ora 13:00.
 • E premte ora 9 e mëngjesit.
 • E premte ora 10:00.

Ne gjithashtu mund të shohim se ditët më të këqija për të postuar janë:

 • E shtune
 • Të dielën

Dhe kohët më të këqija për të postuar janë:

Çdo ditë nga ora 22:00 deri në 4:00.

Vetëm kjo na jep një pikënisje të shkëlqyeshme për një postim në kohën e duhur për të marrë angazhimin më të mundshëm..

Po për zonat kohore ?

Zonat kohore janë një faktor përcaktues në zgjedhjen e kohës më të mirë për të postuar në mediat sociale. Nëse shumica e auditorit tuaj është jashtë vendit, ju duhet të konsideroni përshtatjen e strategjisë tuaj të postimit për të përmbushur oraret e punësimit të këtyre njerëzve.

Kjo do të thotë që nëse jeni në Mbretërinë e Bashkuar dhe ka shumë njerëz në SHBA dhe Kanada që janë të interesuar për përmbajtjen tuaj, duhet të përdorni grafikun e mësipërm dhe t'i shtoni 5 orë kohëve optimale.

Për shembull, nëse jeni në Mbretërinë e Bashkuar dhe ka shumë njerëz në SHBA dhe Kanada që janë të interesuar për përmbajtjen tuaj, duhet të përdorni grafikun e mësipërm dhe t'i shtoni 5 orë kohëve optimale :

Nëse doni të kaloni të Mërkurën në orën 11:00 në Çikago, ju duhet të postoni këtu në MB në 4 pasdite.

Postimi në Instagram Çikago

Nëse dëshironi të prekni të dy zonat kohore njëkohësisht, merrni parasysh ndarjen e diferencës dhe kapjen e fundit të rritjes së fejesës në Mbretërinë e Bashkuar duke postuar në orën 14:00., për të marrë një tjetër angazhim të mirë në Shtetet e Bashkuara nga ora 9 e mëngjesit..

Postimi në Instagram Chicago 2

Ka mjete që ju ndihmojnë të bëni ndërrime në kohë të veçanta në mënyrë të vazhdueshme duke planifikuar ndërrime.

Në shtëpinë e IBF, ne kemi integruar në platformën tonë një programues të shkëlqyer i cili ju lejon të krijoni një programim të stacioneve pa u shqetësuar për këtë.

Zbuloni kur audienca juaj është më aktive duke përdorur njohuritë në Instagram

Nëse keni një llogari biznesi në Instagram, Instagram e bën të lehtë shikimin e metrikave tuaja të angazhimit me Instagram Insights. Instagram Insights ju jep të dhëna të personalizuara për llogarinë tuaj, është e thjeshtë për t’u kuptuar dhe e lehtë për t’u aksesuar:

 • Aksesi në faqen e llogarisë tuaj duke shtypur ikonën në fund të djathtë të fotografisë së profilit tuaj
 • Shtypni në menu “hamburger” lart djathtas
 • Prekni opsioni Insights me tabelën me shtylla pranë tij

Mund të kaloni nga statistikat e përmbajtjes në të dhënat e aktivitetit dhe metrikat e audiencës.

Statistikat në Instagram

Falë këtyre grafikëve, mund të merrni informacion të detajuar se si është përfshirë auditori juaj, si dhe kur dhe ku ndodhet.

Ne mund ta shohim atë për këtë llogari, E hëna dhe e mërkura ishin ditët më të mira për rritjen e profilit, e cila është në përputhje me tabelën tonë të përgjithshme të angazhimeve. Ne gjithashtu mund të shohim vendet më të mira, i cili është një informacion i shkëlqyeshëm që duhet të dini kur merrni parasysh zonat kohore dhe kohën e publikimit.

Me këtë informacion, duhet të jeni në gjendje të përcaktoni pikën tuaj të saktë të rënies për ekranin në mënyrë që të arrini nivelin më të lartë të angazhimit.

Statistikat dhe njohuritë në Instagram

Ne gjithashtu mund të shohim gjëra të tilla si ndarja gjinore, si dhe koha kur ndjekësit e kësaj llogarie janë më aktivë.

Filloni të Optimizoni Postimet tuaja në Instagram

Nëse vërtet dëshironi të rritni llogarinë tuaj dhe të merrni nivelet më të mira të mundshme të angazhimit, ju duhet t'i përdorni këto sisteme në avantazhin tuaj. Ekzistojnë gjithashtu aplikacione të tjera të palëve të treta që lejojnë përdoruesit e Instagram të shikojnë informacione të tjera në lidhje me llogarinë e tyre në një mënyrë që është e dobishme për rritjen e llogarisë së tyre..

Monitor Social siguron informacion të thjeshtë, të thelluar, në mënyrë që të kuptoni më mirë audiencën tuaj dhe të ndiqni përparimin e llogarisë tuaj. Ata aktualisht po bëjnë një provë falas, kështu që regjistrohu dhe fillo tani. Mund ta kombinoni me tonën softuer inteligjent automatizimi dhe caktoni publikimet në kohën më të mirë për të marrë angazhimin maksimal të mundshëm në llogarinë tuaj.

Më popullorja