Pse po humbas ndjekësit në Instagram : 5 arsye dhe si ta rregulloni

Jeni duke u përballur me humbjen e papritur të një numri të madh ndjekësish në Instagram?
Si dhe ka vështirësi në identifikimin e arsyeve pas kësaj ? mirë, është njësoj si ne. Shpesh pyes veten pse po humbas ndjekësit në Instagram pavarësisht nga të gjitha përpjekjet e mia dhe gjithçka që kam bërë për të tërhequr ndjekës.

Për më tepër, Unë kam arritur në përfundimin se çdo problem ka nevojë për një zgjidhje. Kështu që, në këtë artikull, ne do t'ju ndihmojmë të identifikoni arsyet pse po humbni ndjekësit tuaj në Instagram dhe t'ju ndihmojmë t'i zgjidhni ato.

instagram

Pse po humbisni ndjekësit në Instagram ?

Humbja e ndjekësve është një pjesë e natyrshme e përvojës në Instagram dhe një proces i krijimit të llogarisë tuaj në Instagram.. Jo të gjithë do ta vlerësojnë gjithmonë materialin tuaj, disa individë mund të bëjnë aktivitete përcjellëse dhe mos ndjekëse, dhe ju thjesht mund të bëni veprime që i bëjnë të tjerët t'ju heqin ndjekjen pa e ditur këtë.

Por problemi është ky : pse po humbas ndjekësit në Instagram ? Për të dhënë një përgjigje për këtë pyetje, Këtu kemi dhënë 5 arsyet e mundshme pse po humbisni disa ose shumicën e ndjekësve tuaj në Instagram.

5 arsye pse po humbisni ndjekës në Instagram

1. Njerëzit në Instagram po bëhen më selektivë

Instagram ka kohë që ekziston ; numri i përdoruesve është rritur në mënyrë të vazhdueshme gjatë viteve dhe, prandaj, shijet e shumicës së njerëzve për llojin e përmbajtjes që pëlqejnë të shohin në burimet e tyre kanë ndryshuar.

Kjo tregon që ju mund të humbni ndjekësit në Instagram për shkak të postimit të përmbajtjes së vjetër ose të parëndësishme..

2. Ju postoni rrallë në Instagram, ose shumë shpesh.

Nëse keni vënë re se numri i ndjekësve në Instagram po zvogëlohet më shpejt se sa po rritet, Rutina juaj e postimeve mund të jetë fajtore.

Nëse nuk postoni shpesh, abonentët tuaj nuk do të kenë mundësinë të lexojnë përmbajtjen tuaj në burimin e tyre të lajmeve, gjë që mund të bëjë që ata të mos ju ndjekin më. Ne anen tjeter, nëse postoni shumë shpesh, le të themi gjashtë herë në ditë ose më shumë, është e mërzitshme dhe mund të bëjë që abonentët tuaj të mos ju ndjekin më.

3. Përshtypja e parë e papërshtatshme

Përshtypja e parë është themelore, prandaj kujdes mos e prishni ! Në çdo vlerë, përveç fotove tuaja, artikulli i parë që ndjekësit e rinj shikojnë është biografia juaj, prandaj sigurohuni që ta plotësoni me referenca ose citime të besueshme.

4. Mungesa e qartësisë dhe konsistencës në temë

Nëse furnizimi juaj i lajmeve është i ngathët, me foto rrënjësisht të ndryshme, ngjyra dhe hije jokonsistente dhe cilësi e ndryshueshme e imazhit, rrezikoni të fikni ndjekësit e mundshëm. Ne anen tjeter, nëse keni përmbajtje unike dhe elemente të qëndrueshme, ju natyrisht do të fitoni ndjekës në një kohë të shkurtër. Pra, sigurohuni që të jeni lozonjare duke mbetur konsistent.

5. Titra të mërzitshëm ose jo tërheqës

Fotot mahnitëse mund të ngjallin emocion te ndjekësit tuaj, por titrat magjepsëse tërheqin vëmendjen e lexuesve tuaj. Prandaj, nëse titrat tuaja janë të mërzitshme ose jo tërheqëse, abonentët tuaj do të mërziten dhe mund të mos ju ndjekin.

instagram

5 mënyra për ta rregulluar atë

1. Jini fleksibël dhe përshtatuni me ndryshimet

Ndryshimi është i pashmangshëm, veçanërisht në këtë botë në zhvillim dhe në Instagram. Pra, mësoni të përshtateni me tendencat e reja dhe jini fleksibël në qasjen tuaj ndaj tyre.. Krijoni dhe shpërndani përmbajtje dhe tema në trend në furnizimin tuaj, dhe padyshim që do të keni një numër të madh ndjekësish.

2. Keni një pozicion të ekuilibruar dhe të rregullt

Ndërsa postoni vazhdimisht në burimin tuaj, ndjekësit tuaj do të fillojnë të mësojnë dhe të familjarizohen edhe më shumë me çdo përmbajtje, sidomos nëse është tërheqëse. Kështu që, kanë një aktivitet të ekuilibruar dhe të rregullt 1 deri në 2 postime në ditë, dhe numri juaj i ndjekësve do të rritet.

3. Profili i njohur

Është e thjeshtë : gjithçka që ju nevojitet janë foto tërheqëse dhe cilësore, si dhe referencat dhe kualifikimet me reputacion në profilin tuaj. Në këtë mënyrë, njerëzit që ju ndjekin do të duan t'ju ndjekin.

4. Jini konsistent dhe preciz në përmbajtjen tuaj

Ndryshimi i përmbajtjes është shpesh irritues. Prandaj, keni përmbajtje të saktë kur postoni në Instagram ; qëndroni në një temë dhe luani lojën. Sidoqoftë, mund të modifikoni përmbajtjen tuaj bazuar në ngjarjet e kalendarit., si Dita e Shën Valentinit dhe të tjera.

5. Bëni një legjendë interesante dhe bindëse

Nuk mjafton vetëm një imazh për të mbledhur ndjekës ; ju duhet edhe një legjendë. Pasja e titrave interesante ndihmon në tërheqjen dhe mbajtjen e më shumë ndjekësve në llogarinë tuaj. Kjo është thelbësore në të gjitha platformat e mediave sociale, kështu që krijoni një legjendë që do të ndezë interesin e ndjekësve tuaj aktual dhe të ardhshëm.

Postimi në Instagram

Më popullorja