Lajmet e automatizimit në Instagram : Lajmet e automatizimit në Instagram

Instagram është bërë shpejt një qendër energjike e mediave sociale për bizneset. Për arsye të dukshme : 13% e popullsisë së botës e përdor atë, dhe 80% e tyre ndjekin kompanitë.

Me një normë prej 4,21 % e pëlqimeve, ndan dhe komenton, Oberlo thotë se angazhimi i klientit nuk ka qenë kurrë më i fortë. Është dhjetë herë më popullor se Facebook, Pinterest dhe Twitter së bashku.

Prandaj, Kompanitë që mendojnë përpara po kërkojnë mënyra inovative për të angazhuar ndjekësit e tyre në Instagram, pavarësisht vështirësive. Për t'ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga iniciativat tuaja të marketingut organik dhe të paguar duke ruajtur taktikat tuaja të marketingut në Instagram për një afat të gjatë, ne kemi përpiluar këtë listë të dobishme me 23 rekomandime. Është koha për të nisur festat.

ndjekësit në Instagram

1. Përditëso mbi një bazë të qëndrueshme.

Markat duhet të jenë aktive nëse duan të fitojnë ndjekës të rinj dhe të rrisin angazhimin, por sa aktive duhet të jenë ? Studimet tregojnë se një ose dy postime në ditë është ideale.

2. Në vend që të predikoni, ndajnë histori.

Reklamimi komercial në Instagram neglizhon rolin e Instagramit si”mjet frymëzimi grafik”, për kë është projektuar. Në vend që të predikoni vetëm një mesazh shitje për blerësit tuaj, përdorni foto, video dhe tekst për t'i tërhequr ato.

3. Zhvilloni një emër të njohur të markës.

Bizneset që përpiqen të përmirësojnë profilin e tyre në Instagram duhet të fokusohen në tre gjëra kryesore : transparencës, dallueshmërinë dhe qëndrueshmërinë. Një qasje e nxituar dhe e paplanifikuar nuk do të sjellë rezultatin e dëshiruar.

4. Mbani një estetikë të qëndrueshme në të gjithë furnizimin tuaj në Instagram.

Instagram është një rrjet social shumë i njohur për ndarjen e fotove dhe videove për shkak të rëndësisë që i jep estetikës.. Pavarësisht se shkëlqimi i shkëlqyeshëm nuk është më në modë, Përmbajtja vizuale në Instagram nuk do ta humbasë kurrë rëndësinë e saj.

5. Vendosni për hashtag-ët e duhur për t'u përdorur.

Hashtags që përdorni në Instagram mund të bëjnë dallimin midis një postimi me performancë të lartë dhe një postimi që përfundon në fund të listës suaj të mëposhtme..

6. Përqendrohuni në materialin e krijuar nga përdoruesit.

Përmbajtja e krijuar nga përdoruesit e Instagramit është graali i shenjtë i marketingut. Përmbajtja krijohet dhe miratohet nga tregu juaj i synuar përpara se të shfaqet, e cila ndihmon në uljen e shpenzimeve të marketingut duke rritur angazhimin e klientit.

7. Eksploroni formatet e ndryshme të videove të disponueshme në Instagram për të përcaktuar se çfarë funksionon më mirë për markën tuaj.

Vlera e një videoje e kalon shumë atë të një fotografie.

8. Përdorni titrat e mbyllura dhe mjetet e titrave të mbyllura në Instagram.

Sipas Instagram -it, 60% e tregimeve dëgjohen, ndërsa 40% shikohen në heshtje.

9. Rrotullat e Instagramit do të rrotullohen në sfond nëse e lejoni.

Është e rëndësishme të kuptoni shumë formate reklamimi në platformë, sepse 75% e përdoruesve të Instagramit thonë se po ndërmarrin veprime “duke përfshirë vizitën e vendeve, Google ose tregoji një miku për të” pasi u ndikua nga një postim.

10. Përdorni filtrat e realitetit të shtuar të Instagram në avantazhin tuaj.

Studioja Spark AR e Instagram-it e bën të lehtë për këdo që të krijojë filtra të realitetit të shtuar. Me mbi një miliard shikime në disa nga filtrat më të mëdhenj të Instagram që atëherë, realiteti i shtuar ka pushtuar kryesisht platformën.

Si të rritni ndjekësit në Instagram në mënyrë organike : 23 metoda për vitin 2021

11. Përdorni llojet e reklamave video të Instagramit.

Është e rëndësishme të kuptoni shumë formate reklamimi në platformë, sepse 75% e përdoruesve të Instagramit thonë se po ndërmarrin veprime “duke përfshirë vizitën e vendeve, Google ose tregoji një miku për të” pasi u ndikua nga një postim.

12. Gif-et e animuara mund të jenë argëtuese nëse lihen pas.

Një GIF është një mjet i shkëlqyeshëm për ekipet e marketingut, sepse studimet tregojnë se konsumatorët kanë më shumë gjasa të shikojnë video 15 sekondash deri në fund..

13. Rritni trafikun e faqes suaj të internetit duke shfrytëzuar bazën e përdoruesve të Instagram.

Meqenëse Instagram lejon vetëm një lidhje të klikueshme në biografinë tuaj, mund të ndihmojë në rritjen e trafikut në faqen tuaj të internetit.

14 Ju mundeni “te fitosh” në Instagram duke përdorur optimizimin e motorit të kërkimit (SEO).

Instagram dhe SEO mund të mos duken si partnerë natyralë në shikim të parë, por në rrjetin e sotëm më intensiv, është thelbësore që llogaria juaj në Instagram të ketë një plan SEO në vend.

15. Përdorni mikro-ndikues për të përmirësuar reputacionin e biznesit tuaj

Përmes marketingut me influencë në Instagram, po bëhet gjithnjë e më e zakonshme përdorimi i liderëve të mendimit në industri për të arritur një audiencë më të gjerë me mesazhe komerciale.

16. Jepini një shpërblim personit që bën fotografinë më kreative në Instagram.

Konkurset janë një metodë e shkëlqyer për të rritur përfshirjen e ndjekësve tuaj në Instagram.

17. Instagram mund të përdoret si një mjet marketingu për të rritur numrin e njerëzve që regjistrohen në listën tuaj të postës elektronike.

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e marrëdhënieve afatgjata me konsumatorët, emaili mbetet mjeti i preferuar i komunikimit. Përdorimi i një vegël në Instagram mund t'ju ndihmojë të fitoni më shumë ndjekës në Instagram (aplikacion).

18. Përdorni Historitë në Instagram.

Me 500 milionë përdorues të përditshëm, Historitë në Instagram u rritën shpejt në kulmin e popullaritetit të platformës. Veçoria e tregimeve të Instagramit i bën disa të mendojnë se përfundimisht mund të zërë vendin e furnizimit kryesor.

19. Përfshini një lidhje për tregimet tuaja në Instagram në profilin tuaj.

Më parë, vetëm përdoruesit e verifikuar të Instagram mund të shtojnë lidhjen ” Shiko me shume ” për historitë e tyre, por tani, Çdokush me një llogari profesionale dhe të paktën 10,000 ndjekës mund ta bëjë këtë.

20. Përdorni mirë emoticonët.

Emoji, konkretisht, ofrojnë një avantazh ndaj komunikimit tekstual kur përdoret në Instagram. Në një epokë kur emoticonët janë të shumtë (dhe më shumë do të vijnë), është e rëndësishme të keni një plan për përdorimin e tyre që pasqyron karakterin e biznesit tuaj pa tingëlluar shumë rastësor.

21. Promovoni llogarinë tuaj në Instagram në platforma të tjera të mediave sociale.

Promovoni kanalin tuaj në Instagram për sa më shumë njerëz të jetë e mundur. Ju mund ta arrini atë, për shembull, duke përfshirë një lidhje në faqen tuaj në Instagram në një përditësim të statusit në Facebook.

22. Në të gjithë dokumentin, përdorni thirrjet për veprim (Ctas).

Përfitoni sa më shumë nga promovimi juaj në Instagram, edhe nëse vlerësohet shumë. Përfshini një thirrje të qartë për veprim në Instagram.

23. Kushtojini vëmendje postimeve tuaja më të dukshme në Instagram dhe mbani shënime se si mund t'i përmirësoni ato.

Studioni “formulë” për të rritur numrin tuaj të ndjekësve në Instagram dhe për ta zbatuar atë në strategjinë tuaj të promovimit për të marrë më shumë ndjekës.

Më popullorja