Si të shtoni një histori në Instagram

Deri tani, gjithmonë kishte një konfuzion rreth mënyrës se si të postohej një Story në Instagram. Nëse postoni historinë tuaj të parë për një kohë, mund të prekni + në foton e profilit dhe mund të shtoni një foto ose një video të shkurtër në historinë tuaj.

Por sapo ta keni bërë këtë, + zhduket. Pra, çfarë bëni kur dëshironi të postoni një histori tjetër ?

Falë përditësimit të ri të Instagramit, kjo çështje është zgjidhur disi. Tani është shumë më e lehtë dhe më intuitive të publikosh një histori, dhe ekzistojnë tre metoda kryesore:

 • Prekni shenjën + siç tregohet më sipër – e mundur vetëm për një histori të re
 • Rrëshqitni djathtas nga postimi juaj
 • Prekni ikonën e kamerës lart djathtas.

Instagram padyshim e pranoi se përdoruesit e tij, sidomos njerëzit që nuk janë Instagrammers të pasionuar, ndjeu konfuzion të madh. Nëse dëshironi një përmbledhje të shpejtë të secilës metodë, shikoni udhëzuesin tonë me tre pjesë më poshtë.

Historia në Instagram nga një foto profili

Kjo është e mrekullueshme për të postuar një histori të shpejtë, por funksionon vetëm nëse nuk keni postuar një histori të mëparshme në 24 orët e fundit. Ju mund ta përdorni këtë metodë nga faqja juaj e furnizimit ose e profilit.

Story Profili i Instagramit

 1. Thjesht prekni foton tuaj të profilit me simbolin +.
 2. Më pas mund të bëni një foto ose video ose të ngarkoni një të tillë.
 3. Pastaj klikoni mbi Historia juaj në fund të majtë dhe historia juaj do të publikohet.

Posto një histori me një rrëshqitje djathtas

Ka qenë gjithmonë një veçori, por nëse nuk e dini se ekziston, ajo është shumë e vështirë për t'u gjetur.

Historia në Instagram: rrëshqitni djathtas

 1. Thjesht tërhiqeni drejtpërdrejt në furnizimin tuaj.
 2. Bëni një foto ose ngarkoni atë nga biblioteka.
 3. Prekni historinë tuaj në fund majtas dhe ajo do të publikohet.

Postoni një histori duke klikuar në kamerën lart djathtas

Ky është një veçori e re e madhe nga Instagram dhe do të thotë që njerëzit tani mund të postojnë një histori në një mënyrë shumë më intuitive.. Ju mund ta bëni këtë nga postimi juaj.

Historia në Instagram: duke klikuar në kamerë

 1. Nga postimi juaj, thjesht trokitni lehtë mbi ikonën e kamerës në pjesën e sipërme majtas.
 2. Zgjidhni një imazh ose video për t'u përdorur.
 3. Klikoni mbi historinë tuaj dhe historia juaj do të publikohet

Avantazhi i dy metodave të fundit në listë është se ju mund t'i përdorni ato për të shtuar një foto ose video shtesë në historinë tuaj, edhe nëse e keni postuar tashmë një. Metoda e parë nuk do të funksionojë nëse tashmë keni një histori të drejtpërdrejtë në Instagram.

Më popullorja