Jak usunąć konto na Instagramie?

Usuń lub dezaktywuj konto na Instagramie

Nie ma znaczenia, dlaczego usuwasz swoje konto na Instagramie, gigant mediów społecznościowych nie chce ci tego ułatwiać. Jeśli Twoje konto jest zablokowane lub zablokowane, możesz po prostu usunąć swoje konto i zacząć od nowa.

Ty nie można usunąć lub dezaktywuj swoje konto na Instagramie bezpośrednio z aplikacji telefonu. Aby to zrobić, musisz iść do wyznaczona strona usuwania konta.

Masz możliwość trwałego usunięcia konta Instagram, albo tymczasowo go dezaktywuj. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić jedno lub drugie, po prostu postępuj zgodnie z naszymi prostymi krokami.

Jak usunąć moją stronę na Instagramie??

Usunięcie Instagrama jest trwałe – stracisz wszystkie swoje zdjęcia, filmy, obserwujący i wiadomości – stracisz swoją obecność na platformie mediów społecznościowych.

Jeśli to jest to, co chcesz zrobić, a więc zacznijmy.

  1. Przejdź do strony usuwania konta na Instagramie tutaj.
  2. Jeśli nie jesteś jeszcze zalogowany w wersji przeglądarki internetowej, zostaniesz o to poproszony.
  3. Zostanie wyświetlony ten ekran:
      usuń konto na Instagramie

    • Wybierz powód, dla którego usuwasz swoje konto.
    • Wprowadź hasło do konta i kliknij “Usuń trwale moje konto”.

Jak mogę dezaktywować moje konto? ?

Pamiętaj, że nie ma możliwości powrotu z trwale usuniętego konta. Jeśli chcesz po prostu trzymać się z dala od mediów społecznościowych?, dezaktywacja konta może być lepszym rozwiązaniem.

Dezaktywacja konta oznacza, że ​​jest ono całkowicie ukryte przed wszystkimi użytkownikami Instagram, i możesz go ponownie aktywować, jeśli chcesz.

Możesz dezaktywować swoje konto z komputerowej wersji Instagrama:

  • Połącz się z komputerową wersją Instagrama na instagram.com
  • Kliknij przycisk “zmodyfikuj profil” obok nazwy twojego konta
  • usunięcie konta na Instagramie

  • Kliknij “Tymczasowo dezaktywuj swoje konto” na dole strony.
  • usuwanie z instagramu

  • Potwierdź powód, dla którego chcesz dezaktywować swoje konto, następnie wprowadź hasło do konta.
  • Kliknij Tymczasowo dezaktywuj konto.

Po dezaktywacji konta, możesz go ponownie aktywować w dowolnym momencie. Po prostu zaloguj się na swoje konto jak zwykle, a Twoje konto będzie ponownie widoczne.

To wszystko.

Pamiętaj, że tłumienie Twojego konta to stały, podczas gdy jego dezaktywacja jest tymczasowy. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, zalecamy, abyś po prostu dezaktywował swoje konto, aby móc je ponownie sprawdzić, jeśli chcesz.

Najnowsze wpisy