Како да контактирате со инфлуенсери на Инстаграм

Ако сакате да стапите во контакт со големите брендови и влијатели во вашата ниша на Инстаграм, има некои работи што треба да ги знаете за да избегнете да ве застрелаат.

Има над милијарда активни корисници на Инстаграм, и ако сакате да го добиете ова партнерство со голем влијател или популарна марка, ќе треба да се истакнете и да бидете сигурни дека ве слушаат. Инстаграм е еден од најдобрите начини за поврзување со други брендови и зголемување на вашето присуство на социјални медиуми и деловни активности..

Оваа статија е за најдобриот пристап што треба да се преземе за да се привлече вниманието на луѓето и да се возбудат да работат со вас.. Запомнете дека некои од големи сметки на Инстаграм ќе прима стотици пораки секој ден, па затоа е важно веднаш да се истакнете и обесете.

Партнерство со голем влијател

Контактирајте ги брендовите и влијателите на Инстаграм

Ако планирате да имате влијание врз сметките на влијателите, без оглед на вашата големина или големината на овие, ќе треба да го направите следново:

  • Насочете ги вистинските луѓе – бесмислено е да испраќате пораки до луѓе кои не се заинтересирани за вас или кои не одговараат на имиџот на вашата марка и вашата личност
  • Донесете им вредност – многу луѓе се фокусираат на она што се обидуваат да го постигнат, наместо да се фокусираат на тоа како можат да и помогнат на личноста до која доаѓаат
  • Прифатете го одбивањето – ќе треба да испратите многу пораки и многу од нив ќе го пропуштат својот белег, затоа бидете подготвени да прифатите одбивање
  • Останете посветени – мора да продолжиш да го правиш тоа и да не се откажуваш, дури и пред постојано отфрлање и незнаење Сега кога имате основна идеја како да продолжите понатаму, ајде да навлеземе во деталите.

Насочување кон вистинските луѓе

Со цел да се добијат најдобри резултати, ќе мора да ги наведете сметките што се поврзани со вашата содржина. Неодамна објавивме статија за тоа како брзо да пронајдете нови сметки во вашата ниша., затоа прочитајте го брзо ако само сакате да управувате со многу сметки.

Можете исто така да користите подетален пристап, на во потрага по хаштаг или локација што се однесува на вашата ниша и преглед на сметки една по една во Контакт. Правејќи го тоа, обидете се да не се грижите премногу за бројот на следбеници, туку наместо тоа фокусирајте се на стапката на ангажирање и квалитетот на содржината.

Инстаграм - квалитетот на содржината

Донесете им вредност

Наместо да испраќате стотици пораки со барање за истото, наместо тоа, обидете се да најдете начин некако да ја зголемите вредноста на оваа сметка. Може да биде лесно како да им се даде содржина, испрати им примероци, па дури и да им понуди форма на вкрстена промоција.

Оваа последна опција може да биде интересна ако имате голем број следбеници преку Интернет на други платформи, како што е вашата веб -страница или Фејсбук., но дека се разгранувате на Инстаграм. Дајте им дополнителна вредност наместо само да ги прашате за нешто, и можеби ќе откриете дека овие сметки многу подобро ги задоволуваат вашите барања.

Инстаграм -  вредност на сметката

Прифати одбивање

Веројатно ќе треба да испратите многу пораки пред да стигнете каде било, и ќе има многу одбиени и уште повеќе игнорирани постови. Главната работа е да не го сфаќате лично, можеби сте ги примиле во лошо време или, ако примаат многу пораки, можеби нема да го видат вашиот генерален менаџер. Обидете се да си играте со бројките и не дозволувајте одбивањето да влијае на вас, ќе помине некое време пред луѓето да почнат да ви одговараат.

Инстаграм -  прифати Отфрлање

Останете мотивирани

По претходниот дел, ќе треба да испратите многу пораки и најважното нешто што можете да направите е да останете ангажирани во вашите активности. Можеби ќе треба да испратите 100 пораки пред некој да одговори на вашето барање, или можеби дури 1000, но не е важно затоа што секогаш се случува на крајот.

Добрата работа е, тоа е еднаш имаш партнерство во торбата, можете да го искористите во ваша корист за да добиете други. Можете да им кажете на вашите клиенти : “Јас работам со овој клиент на овој проект, Се надевав дека и тебе ќе те вклучам”.

Може да биде одличен преговарач и може да ве заинтересира за повеќе луѓе., што може да снежни топки во вашите активности за вмрежување.

Најпопуларни