Отклучи MoreEngagement72890

Кога е најдобро време за објавување на Инстаграм ?

Ако се обидувате да го зголемите нивото на ангажман и да ја зголемите базата на клиенти, вашите објави треба да привлекуваат максимално внимание секој пат. Постојат неколку работи што можете да ги направите за да го зголемите вашиот ангажман., и тие беа детално дискутирани во делот на нашиот блог:

 • Насочете ги хаштагови популарна
 • Напиши биографија Инстаграм извонреден
 • Направи естетски да се истакне

Ако ги правите сите овие работи и создавате одлична содржина, постои едно последно нешто што можете да направите за да ја направите вашата позиција успешна:

Направете објава кога сите се онлајн.

Ова не само што ќе им овозможи на повеќе луѓе да ја видат вашата објава., но и да го зголеми својот потенцијал за употреба и споделување. Мораме да земеме предвид одредени елементи за време на оваа операција. Значи, да почнеме со наоѓање на најдобро време за објавување на вашата објава на Инстаграм..

Дали има добро време да направите објава на Инстаграм ?

Накратко, се чини дека постојат специфични денови и времиња кога заедницата на Инстаграм како целина е најактивна. Проверете го овој графикон што ги прикажува вкупните нивоа на ангажирање на Инстаграм во CST : (CST е 5 часа зад GMT)

Глобален ангажман на Инстаграм

Оваа табела покажува дека најдобрите денови за објавување на Инстаграм се:

 • Среда
 • Денешен ден
 • Петок

И можеме да видиме дека најдобро време за објавување на Инстаграм се:

 • Среда 11 ч.
 • Среда 13 ч.
 • петок 9 ч.
 • петок 10 ч.

Исто така, можеме да видиме дека се најлошите денови за објавување:

 • Сабота
 • Недела

И најлошите времиња за објавување се:

Секој ден од 22 до 04 часот.

Само ова ни дава одлична почетна точка за објавување во вистинско време за да добиеме што е можно поголем ангажман..

Што е со временските зони ?

Временските зони се одлучувачки фактор при изборот на најдобро време за објавување на социјалните медиуми. Ако поголемиот дел од вашата публика е во странство, треба да размислите за прилагодување на вашата стратегија за објавување за да ги исполните распоредот за вработување на овие луѓе.

Ова значи дека ако сте во Обединетото Кралство и има многу луѓе во САД и Канада кои се заинтересирани за вашата содржина, треба да го користите графикот погоре и да додадете 5 часа на оптималните времиња.

На пример, ако сте во Велика Британија и има многу луѓе во САД и Канада кои се заинтересирани за вашата содржина, треба да го користите графикот погоре и да додадете 5 часа на оптималните времиња :

Ако сакате да ја поминете среда во 11 часот наутро во Чикаго, мора да објавите овде во Обединетото Кралство во 16 часот.

Објава на Инстаграм Чикаго

Ако сакате да ги допрете двете временски зони истовремено, размислете да ја поделите разликата и да го фатите последниот ангажман во ОК со објавување во 14 часот., со цел да добие уште еден добар ангажман во САД од 9 часот..

Објава на Инстаграм Чикаго 2

Постојат алатки кои ви помагаат да правите смени во одредени периоди доследно со закажување смени.

Во куќата на IBF, ние интегриравме во нашата платформа одличен програмер кој ви овозможува да поставите програмирање на станиците без да се грижите за тоа.

Дознајте кога вашата публика е најактивна користејќи ги увидите на Инстаграм

Ако имате деловна сметка на Инстаграм, Инстаграм ви олеснува да ги гледате вашите сопствени метрики за ангажман со Instagram Insights. Instagram Insights ви дава персонализирани податоци за вашата сметка, едноставно е за разбирање и лесно за пристап:

 • Пристап на страницата на вашата сметка со притискање на иконата во долниот десен агол на сликата на вашиот профил
 • Притиснете на менито “хамбургер” горе десно
 • Допрете опцијата Увид со графиконот до него

Може да се префрлите од статистика на содржина на податоци за активност и метрика на публика.

Статистика на Инстаграм

Благодарение на овие графики, можете да добиете детални информации за тоа како е вклучена вашата публика, како и кога и каде е.

Можеме да го видиме тоа за оваа сметка, Понеделник и среда беа најдобри денови за раст на профилот, што е во согласност со нашата севкупна табела за обврски. Можеме да ги видиме и најдобрите локации, што е одлична информација што треба да се знае кога се разгледуваат временските зони и времето на објавување.

Со оваа информација, треба да бидете во можност да ја одредите точната точка на пад на екранот со цел да постигнете највисоко ниво на вклучување.

Статистика и увид на Инстаграм

Исто така, можеме да видиме работи како разграничување на полот, како и времињата кога следбениците на оваа сметка се најактивни.

Започнете со оптимизирање на вашите објави на Инстаграм

Ако навистина сакате да ја зголемите вашата сметка и да ги добиете најдобрите можни нивоа на ангажман, мора да ги користите овие системи во ваша корист. Исто така, постојат и други апликации од трети страни кои им овозможуваат на корисниците на Инстаграм да видат други информации за нивната сметка на начин што е корисен за растот на нивната сметка..

Социјален монитор обезбедува едноставни, детални информации за да можете подобро да ја разберете вашата публика и да го следите напредокот на вашата сметка. Тие во моментов прават бесплатен пробен период, затоа пријавете се и започнете сега. Можете да го комбинирате со нашиот интелигентен софтвер за автоматизација и закажете публикации во најдобро време за да добиете максимален можен ангажман на вашата сметка.

Најпопуларни