Зошто ги губам следбениците на Инстаграм : 5 Raisons et Comment Y Remédier

Дали се соочувате со неочекувана загуба на голем број следбеници на Инстаграм?
Како и да имате проблем да ги идентификувате причините зад ова ? добро, исто е како нас. Често се прашувам зошто губам следбеници на Инстаграм и покрај сите мои напори и сè што сум направил за да привлечам следбеници.

Понатаму, Дојдов до заклучок дека на секој проблем му треба решение. Значи, во оваа статија, ние ќе ви помогнеме да ги идентификувате причините поради кои ги губите вашите следбеници на Инстаграм и ќе ви помогнеме да ги решите.

инстаграм

Зошто губам следбеници на Инстаграм?

Губењето следбеници е природен дел од искуството на Инстаграм и процес на градење на вашата сметка на Инстаграм.. Не секој секогаш ќе го цени вашиот материјал, некои поединци може да прават активности за следење и откажување, и можеш само да правиш дејствија што ги наведуваат другите да не те следат без да знаеш.

Но проблемот е во ова : зошто губам следбеници на Инстаграм ? Да се ​​даде одговор на ова прашање, nous avons fourni ici les 5 raisons possibles pour lesquelles vous perdez une partie ou la plupart de vos followers sur Instagram.

5 Raisons pour Lesquelles vous Perdez des Followers sur Instagram

1. Луѓето на Инстаграм стануваат се попребирливи

Инстаграм постои долго време ; бројот на корисници постојано се зголемува со текот на годините и, затоа, вкусовите на повеќето луѓе за видот на содржината што сакаат да ја гледаат во нивната активност се променија.

Ова укажува дека може да изгубите следбеници на Инстаграм поради објавување на стара или неважна содржина..

2. Ретко објавувате на Инстаграм, или премногу Често.

Ако сте забележале дека бројот на следбеници на Инстаграм се намалува побрзо отколку што се зголемува, можеби е виновна вашата рутина за објавување.

Ако не објавувате често, вашите претплатници нема да имаат можност да ја читаат вашата содржина во нивните вести, што може да предизвика тие повеќе да не ве следат. Од друга страна, ако објавувате премногу често, да речеме шест пати на ден или повеќе, тоа е досадно и може да предизвика вашите претплатници да престанат да ве следат.

3. Прв впечаток Несоодветен

Првиот впечаток е основен, затоа внимавајте да не го расипете ! Во секој случај, покрај вашите фотографии, првата ставка што ја гледаат новите следбеници е вашата биографија, затоа не заборавајте да го пополните со сигурни референци или цитати.

4. Недостаток на јасност и конзистентност на темата

Ако вашиот вест е невешт, со радикално различни фотографии, неконзистентни бои и нијанси и променлив квалитет на сликата, ризикувате да ги исклучите потенцијалните следбеници. Од друга страна, ако имате единствена содржина и конзистентни елементи, природно ќе стекнете следбеници за кратко време. Затоа погрижете се да бидете разиграни додека останувате доследни.

5. Здодевни или непривлечни титлови

Неверојатните фотографии можат да предизвикаат возбуда кај вашите следбеници, но волшебните титлови го привлекуваат вниманието на вашите читатели. Затоа, ако титлите се здодевни или непривлечни, на вашите претплатници ќе им биде досадно и можеби нема да ве следат.

инстаграм

5 Façons d’y Remédier

1. Бидете флексибилни и прилагодете се на промените

Промената е неизбежна, особено во овој свет во развој и на Инстаграм. Затоа, научете да се прилагодувате на новите трендови и бидете флексибилни во пристапот кон нив.. Создавајте и споделувајте трендовски содржини и теми на вашиот извор, и несомнено ќе добиете голем број на следбеници.

2. Имајте избалансирана и редовна позиција

Како што постојано објавувате на вашиот извор, вашите следбеници ќе почнат да учат и да се запознаат уште повеќе со секоја содржина, особено ако е привлечна. Значи, имаат избалансирана и редовна активност de 1 à 2 posts par jour, и вашиот број на следбеници ќе се зголеми.

3. Препознатлив профил

Едноставно е : се што ви треба се впечатливи и квалитетни фотографии, како и референци и реномирани квалификации на вашиот профил. На овој начин, луѓето што ве следат ќе сакаат да ве следат.

4. Бидете доследни и прецизни во вашата содржина

Промената на содржината често е иритирачка. Затоа, имајте точна содржина кога објавувате на Инстаграм ; останете на една тема и играјте ја играта. Сепак, можете да ја менувате вашата содржина врз основа на настани во календарот., како Денот на вљубените и други.

5. Направете интересна и привлечна легенда

Само една слика не е доволна за да собере следбеници ; ти треба и легенда. Имањето интересни титлови помага да привлечете и задржите повеќе следбеници на вашата сметка. Ова е од суштинско значење на сите платформи за социјални медиуми, па создадете легенда која ќе го поттикне интересот на вашите сегашни и идни следбеници.

Објавување на Инстаграм

Recent posts