Отклучи MoreEngagement72890

Најдобро време за објавување на Инстаграм во 2022 година : Измамник лист на денот

Кога станува збор за Инстаграм, кога е објавена објава може да влијае на тоа колку интеракции добива таа објава и колку внимание добива профилот на вашата сметка. А времето е значајниот елемент што придонесува за ефективноста на вашата објава на Инстаграм. Затоа, во оваа статија, ќе разговараме за најдоброто време за објавување на Инстаграм. Тогаш, отвори ги очите !

Објавувајте во одредени периоди на денот или викендот, исто така, може значително да ја искористи видливоста на Инстаграм и ќе ви овозможи да добиете повеќе следбеници. Според студиите, закажаните објави на Инстаграм може да помогнат да се зголеми бројот на вашите пријатели на Инстаграм и бројот на интеракции што ги добивате. Притоа, користењето на распоредувачот на објави на Инстаграм има значителна предност бидејќи можете однапред да креирате објави, и можете да ги оставите да работат со мала контрола бидејќи ќе бидат објавени во одредени периоди без да мора да се уредуваат. Ова ќе ви даде дополнително време да се посветите на други интереси..

Кога е најдобро време за објавување на Инстаграм?

Секој корисник на Инстаграм е фрустриран од следнава тема : кога е најдобро време за објавување на Инстаграм ? Различни истражувања открија дека постојат одредени датуми кои се многу подобри од другите за извршување на објави.. Како што е препорачано, треба често да објавувате бидејќи тоа ќе ја поттикне интеракцијата со вашите следбеници и ќе ве задржи во нивниот вести. Да го знае одговорот на прашањето ” Кога е најдобро време за објавување на Инстаграм?”, Кликни тука. Останете со нас !

понеделник

Часовите за објавување се (6 ч, 12 ч, – 22 ч).Понеделник претставува почеток на работниот ден и претставува пофрагментиран период. Активноста се зголемува во три различни делови, главно во утринските часови, кога луѓето кои патуваат со јавен превоз имаат можност да се консултираат со платформите на социјалните медиуми. И на ручек и на крајот на вечерта, секој сака да се опушти.

Марди

Часовите за објавување се протегаат од утро до вечер (Од 6 до 18 часот.). Во вторник метежот е порамномерно распореден во текот на денот, практично покривајќи го работното време и времето потребно за пристигнување и враќање од работа.

Среда

Периодите на ажурирање се кон средината на утро и доцна навечер (од 8 до 23 часот.). Средината на работниот ден е повеќе од предизвик за просечниот работник ; исто така може да биде проблематично да се зголеми интеракцијата на Инстаграм.

Денешен ден

Часовите за гледање се рано наутро, напладне и навечер (7 ч, 12 часот и 19 часот.). Четврток следи истите часови како понеделник и вторник. И како што се наближува викендот, луѓето сакаат да го земат телефонот и да ги проверат своите сметки на социјалните мрежи.

Петок

Времето на преземање варира помеѓу утро и рано навечер (9 ч, 16 и 19 часот.).
Сите сакаат да заминат од работа порано во петок, но тие исто така сакаат да ги прелистуваат нивните сметки на социјалните мрежи. Петок покажува туркање на Инстаграм помеѓу 16 и 17 часот., кога сите одат на работа.

Сабота

Часовите за објавување се доцна наутро и навечер (11 часот и 19 часот до 20 часот.). Поради силниот нагон за престој во кревет на луѓе кои имаат само сабота и недела да се наполнат со сон, не е ни чудо што ангажманот на Инстаграм започнува во доцните утрински часови. Сабота навечер е исто така одлично време да се вклучите во стриминг, бидејќи видеата во живо се одличен извор на задоволство за луѓето кои се уште се будни ноќе, најчесто после 21 часот..

Недела

Часовите за објавување се разликуваат помеѓу утро и попладне. (Од 10 до 16 часот.). За многу луѓе, Недела е време за одмор и дружење со семејството и пријателите. Се чини дека неделата ја зголемува интеракцијата со корисниците, без разлика дали се работи за публикации, коментари или споделувања. Сообраќајот често се зголемува околу пладне и почнува да се намалува во вечерните часови, луѓе кои се обидуваат да се подготват за рутината на следните работни денови.

Заклучок

Бидејќи, развивте елементарно знаење за најдоброто време за објавување на Инстаграм. Време е да го ставите тоа знаење да работи за вас. Ако немате доволно време да ја прегледате вашата IG сметка, гледајте ги трендовите и одредете кога е најдобро време за објавување на Инстаграм. Можеш да користиш Алатки за програмирање на Инстаграм да ја отстраните неизвесноста и да ви дадеме најдобро време за објавување на Инстаграм.

Најпопуларни