Отклучи MoreEngagement72890

Инстаграм нема да ми дозволи да се најавам : Водич за поправка

Инстаграм е моќна платформа за социјални медиуми, се користат од милиони луѓе секој ден за да објавуваат креативни фотографии и видеа и да видат што прават пријателите и семејството влијателни луѓе. Многу компании исто така ја користат страницата за да споделат содржина со своите следбеници и да ги развијат своите бизниси..

Неверојатно е фрустрирачки да не можеш да се поврзеш со твојот Сметка на Инстаграм, но вистината е дека многу луѓе ја доживуваат оваа ситуација секојдневно. Постојат многу можни објаснувања за овој феномен.

Многу влијатели, претприемачите и бизнисите го користат Инстаграм како деловна платформа. Кога не можат да пристапат до нивните сметки, може да ја забави комерцијалната активност, присуство на социјалните медиуми, па дури и приход.

Не може да се најавите на сметката на Инстаграм

За среќа, вообичаено постои лесна поправка за повеќето проблеми. Во ова упатство, ќе најдете информации за тоа како повторно да се поврзете со вашата сметка на Инстаграм.

Пораки за грешки при поврзување на Инстаграм

Грешка при најавување на Инстаграм

Ако добиете порака за грешка која ве известува дека вашиот обид за конекција е неуспешен, вашата прва опција е повторно да ја внесете вашата лозинка и да се обидете повторно. Ако тоа не функционира, тоа значи дека има друг проблем со вашата сметка.

Кога вашиот обид за конекција не успеа, најверојатно ќе добиете една од разните пораки за грешка, понекогаш директно на вашиот телефон, а понекогаш и на вашата е -пошта. Никој не сака да прима неочекувана порака за грешка, но предноста е што оваа порака ви дава индикација зошто не успеавте да се поврзете.

Еве некои од најчестите известувања за неуспех на најава на Инстаграм:

  • извини, имаше проблем со вашето барање.
  • име Корисникот на Инстаграм не е пронајден.
  • Ние не може да се најавите на вашата сметка.
  • Ве молиме проверете го вашето корисничко име и обидете се повторно.
  • Против заборавивте лозинка за “корисничко име” ?
  • Името корисникот што го внесовте не припаѓа на сметка.

Пред да истражуваме како да ги поправиме овие проблеми, Ајде прво да ги разгледаме можните причини за грешка во врската. Пораките за грешка на Инстаграм обично ви даваат добра идеја за веројатната причина за проблемот и неговото решение..

Можни причини за неуспех во поврзувањето

Инстаграм: откриено е необично најавување

Најчеста причина за неуспех во најавата е тоа што внесовте погрешна лозинка, што се случува многу често. Може да е обична печатна грешка, на грешка при внесување (големи или мали букви), па дури и тотално погрешна лозинка. Проверете дали вашата лозинка е точна, и ако е проблем со лозинка, користете ја врската за ресетирање лозинка обезбедена од Инстаграм.

Грешките за најавување на Instagram често се активираат со првото најавување на нов уред. Кога платформата не го препознава уредот што го користите, може да ве спречи да пристапите до него додека не извршите дополнителна проверка.

Иако овој процес може да изгледа незгодно и непотребно, ова е важен чекор за безбедност. Ако некој се обиде да ја пробие вашата сметка на Инстаграм со најавување со свој уред, овој чекор може да го спречи. Дополнителната верификација гарантира дека безбедноста и доверливост на вашата сметка се зачувани.

Инстаграм: грешка на сметката е оневозможена

Други проблеми поврзани со уредот вклучуваат користење на стар уред што повеќе не ја поддржува апликацијата Instagram, како и неточни поставки за датум и време на уредот.

Повремено, проблем со меморијата или хардверот на вашиот телефон може да влијае на работата на апликацијата. Може да бидат виновни податоците и Wi-Fi конекцијата, и секој од нив може да предизвика проблем во комуникацијата помеѓу вашиот уред и серверот Instagram.

Конечната можна причина за неуспешно најавување е блокирање или бришење на вашата сметка на Инстаграм.. Можеби сте го направиле ова сами, дури и случајно. Исто така, можно е некој да ви ја хакирал сметката или платформата на Инстаграм да има причина привремено да ја блокира вашата сметка пристап до вашата сметка.

Водич за тоа како повторно да се поврзете со вашата сметка на Инстаграм

Сега е време да ги разгледаме решенијата за неуспехот на најавување на Инстаграм. Откако ќе добиете порака за грешка и имате идеи за причината, можете да ги испробате методите подолу.

Многу од нив се брзи поправки, но на некои може да им треба малку време и напор да го идентификуваат проблемот и да најдат решение. Можеби ќе треба да контактирате со услугата за клиенти на Инстаграм или да пронајдете надворешна апликација што ќе ви помогне..

Еве некои од брзите поправки што можат да ви помогнат да го поправите проблемот:

Направете кратка пауза и преиспитајте ја лозинката

Ако се обидовте повторно да се најавите со истата лозинка, паузата може да ви помогне да запомните нешто за вашата лозинка. Во спротивно, само користете ја врската за ресетирање лозинка на Инстаграм.

Вклучете и исклучете го уредот

Рестартирањето е брз лек кој обично работи добро. Исто така, може да ги реши проблемите со поврзувањето помеѓу уредот и серверот за апликации.. Честопати, кога ги користиме нашите уреди премногу, апликациите може да почнат да не функционираат, затоа прво пробајте го овој чекор.

Проверете ја вашата врска

Ако податоците на телефонот или Wi-Fi не се вклучени, не можете да се најавите. Честопати, вашата врска пропаѓа без да го сфатите. Слаба или наизменична врска, исто така, може да влијае на вашата способност за поврзување.. Можете да го рестартирате Wi-Fi рутерот ако добиете порака за грешка при поврзување со серверот.

Ажурирајте ги поставките за време и датум на уредот

Можеби сте на нов или различен уред со погрешни поставки за време и датум. Исто така, можно е овие поставки да се изменети по грешка на вашиот вообичаен уред.. Овие грешки влијаат на вашата способност да се најавите на Инстаграм. Проверете дали поставките се точни и ажурирајте ако е потребно. Најдобар метод е да изберете автоматско ажурирање на поставките за време и датум.

Исчистете го кешот и податоците на апликацијата

Ако грешката доаѓа од самата апликација, често чистењето на кешот може да го реши проблемот. Во тој случај, треба да отидете до поставките на уредот. Во поставките за апликација, можете да изберете Инстаграм и да ја изберете опцијата за чистење на кешот и податоците. Може да се обидете да се најавите од вашиот компјутер или друг уред за да видите дали можете да пристапите до вашата сметка таму..

Решенија за поврзување

Решенијата за поврзување на Инстаграм опишани погоре се едни од најлесните и најбрзите наоколу.. Мнозинството проблеми може да се решат со нив. Ако с still уште не можете да се најавите на вашата сметка, можеби ќе ви треба понапредно решение.

Ресетирајте ја лозинката

Може да се обидете да ја ресетирате лозинката ако не се сеќавате на точната.. Потребни се неколку минути, но често работи добро.

Ажурирајте ја апликацијата

Друго решение што можете да го испробате е да ја ажурирате апликацијата. Кога вашата апликација е застарена, повеќе не функционира како што треба и ги нема најновите карактеристики и функции.

Пријавете се со вашата сметка на Фејсбук

Можете исто така да се обидете да се најавите со вашата сметка на Фејсбук. Ако сите овие обиди не успеат, вашата најдобра шанса е да контактирате со Инстаграм и да ги замолите да ви помогнат да го решите проблемот со сметката.

Инстаграм: непозната мрежна грешка

Најпопуларни