Отклучи MoreEngagement72890

IGTV Shopping сега е достапен на Instagram

Инстаграм на почетокот на овој месец објави дека шопингот на ИГТВ сега е глобален.
Огромниот успех на шопинг функцијата доаѓа по вестите, приказните и постовите во живо ги користеа многу бизниси и сопственици на брендови.
Објави Инстаграм qu’environ 130 millions de personnes consultent les posts de shopping chaque mois.
Со оглед на овие бројки, имаше совршена смисла да Инстаграм стартување на шопинг функцијата на IGTV.
Првичната цел на функционалноста на продавницата беше да им помогне на бизнисите да растат понатаму и, од Инстаграм, 60 % des utilisateurs reconnaissent explorer et découvrir de nouveaux produits sur Insta.
Ако с you уште не сте ја поставиле вашата продавница на Инстаграм, Ви препорачуваме да го направите тоа. Работите се менуваат побрзо од било кога, и карактеристиката на продавницата беше огромен хит за пазарот на Инста.
Тие беа од голема услуга за корисниците помагајќи им да стигнат до својата публика на поудобен и поефикасен начин..
Брзите ажурирања и промени на Инстаграм обезбедуваат да бидат заробени нивните корисници. Тогаш, проверете дали сте дел од тоа и фатете ја вашата публика со шопинг на ИГТВ.
шопинг на Инстаграм

Дали треба да користите IGTV Shopping за вашиот бренд?

Шопингот на ИГТВ е возбудлива можност за влијателни и креатори кои ја користат својата платформа за да се поврзат со својата публика, за да заработите дополнителни пари без напор.
Купувањето на IGTV ќе ви овозможи да ги означите производите за кои зборувате во вашите видеа, директно во овие видеа.
Оваа функционалност е слична на онаа што овозможува означување лице на фотографија., туку со означување на производ наместо тоа.
Претходно, корисниците беа ограничени во начинот на кој може да ги рекламираат производите што ги промовираат во нивните видеа.
Благодарение на можноста за означување на производите, повеќе не треба да оставате повеќе врски во насловите на вашите видеа.
Друга моќна алатка е функцијата на благајната, но во моментов е достапна само во Соединетите држави. Кога е глобално, работите ќе се сменат засекогаш.
Способност да гледате производ, допир за купување и плаќање на Инста ќе го смени начинот на кој луѓето користат Инста за пазарење.
Всушност, 70 % de ceux qui font des achats reviennent sur Instagram pour découvrir de nouveaux produits.
Многу се сменија во последните месеци, и треба да се погрижите да ги користите сите карактеристики што се моментално достапни во вашиот регион за да го максимизирате вашиот успех.

Иднината на шопингот на ИГТВ

Шопингот на ИГТВ е во подем и може да стане најдобриот начин за привлекување на вашите клиенти.
Благодарение на видео форматот, да звучи и сега на преводи, вашата содржина е подостапна од било кога. Колку е подостапна вашата содржина, толку поголема ќе биде вашата публика. Ова е маркетинг во сета своја слава.
За време на пандемијата, Инстаграм направи огромни напори за да промовира нови функции како што е функцијата продавница, QR -кодот и сега IGTV Shopping.
Нивната главна цел беше да им помогнат на компаниите, ознаки, влијателите и поединците да го достигнат својот максимален потенцијал.
Навистина треба да го искористите ова време за да ги преиспитате и преобликувате вашите маркетинг стратегии со тоа што ќе ги искористите максимално секоја од нивните карактеристики..
продавница

Како да ја доловите публиката со видеа

Ако сакате да извлечете максимум од шопингот на ИГТВ, прво треба да бидете сигурни дека можете да се поврзете со вашата публика преку видеа.
Видеата можат да бидат моќен и лесен начин да го зголемите вашето присуство на Инста, во зависност од тоа како можете да се поврзете и да се вклучите во длабочина со вашата публика.
Видеата ја покажуваат вашата посветеност и лесно можат да се користат за споделување на приказната за вашиот бренд. Не само што нудите прозорец за вашето искуство, но вашата публика исто така може да ја почувствува вашата страст за она што го служите.
Постојат многу начини да се вклучите со вашата публика, на пример:
• Туторијали
• Истакнете ги карактеристиките на производите
• Презентирајте нови производи
• Ексклузивна содржина пред лансирање на производ
• За образовни цели
• Сесии за обука
Следете ги инструкциите подолу како да испратите видео и започнете да ја споделувате приказната со вашите обожаватели уште денес..

шопинг

Најпопуларни