Како да ја избришете сметката на Инстаграм

Избришете или деактивирајте ја сметката на Инстаграм

Не е важно зошто ја бришете вашата сметка на Инстаграм, гигантот за социјални медиуми не сака да ви олесни. Ако вашата сметка е блокиран или заклучен, можете само да ја избришете сметката и да започнете од почеток.

Ти не може да избрише или деактивирајте ја вашата сметка на Инстаграм директно од апликацијата за телефон. За да го направите ова, мора да одиш на назначена страница за бришење сметка.

Имате можност или трајно да ја избришете вашата сметка Инстаграм, или привремено исклучете го. Ако сакате да знаете како да го направите едното или другото, само следете ги нашите едноставни чекори.

Како да ја избришете мојата страница на Инстаграм?

Бришењето на вашиот Инстаграм е трајно – ќе ги изгубите сите ваши фотографии, видеа, следбеници и пораки – ќе го изгубите присуството на платформата за социјални медиуми.

Ако ова е она што сакате да го направите, па да почнеме.

  1. Одете на страницата за бришење сметка на Инстаграм тука.
  2. Ако сеуште не сте најавени на верзијата на веб -прелистувачот, ќе бидете поттикнати да го сторите тоа.
  3. Willе ви биде претставен овој екран:
      избришете ја сметката на Инстаграм

    • Изберете ја причината зошто ја бришете вашата сметка.
    • Внесете ја лозинката за сметката и кликнете “Трајно избришете ја мојата сметка”.

Како можам да ја деактивирам мојата сметка ?

Запомнете дека не е можно да се вратите од трајно избришана сметка. Ако само сакате да се држите подалеку од социјалните медиуми некое време, деактивирањето на вашата сметка може да биде подобра опција.

Деактивирањето на вашата сметка значи дека е целосно скриена од сите корисници на Инстаграм, и можете повторно да го активирате ако сакате.

Можете да ја деактивирате вашата сметка од десктоп верзијата на Инстаграм:

  • Поврзете се со десктоп верзијата на Инстаграм на instagram.com
  • Кликнете на копчето “изменете го профилот” веднаш до името на вашата сметка
  • бришење сметка на Инстаграм

  • Кликнете на “Привремено деактивирајте ја вашата сметка” на дното на страницата.
  • бришење на инстаграм

  • Потврдете ја причината зошто сакате да ја деактивирате вашата сметка, потоа внесете ја лозинката за сметката.
  • Кликнете на Привремено деактивирајте сметката.

Откако вашата сметка е деактивирана, можете да го активирате повторно во секое време. Само најавете се на вашата сметка како и обично и вашата сметка повторно ќе биде видлива.

Тоа е с there што има.

Запомнете дека потиснување на вашата сметка е трајно, додека неговиот деактивирање е привремено. Доколку се сомневате, Ви препорачуваме едноставно да ја деактивирате вашата сметка за да можете повторно да ја консултирате доколку сакате.

Recent posts