Отклучи MoreEngagement72890

Како да знаете дали некој ве блокирал на Инстаграм

Да се ​​биде во можност да се стави црна листа на одредени луѓе на социјалните медиуми е неверојатно корисно, но може да биде фрустрирачки ако сте на страната на примачот и не разбирате зошто или како се случило.

Ако мислите дека сте блокирани Инстаграм, Не се грижи : не сте првата личност што е блокирана на социјалните медиуми и сигурно нема да бидете последна.

Мобилен на Инстаграм

Постојат неколку начини да кажете дали сте навистина блокирани или не., затоа не двоумете се да се распрашате !

Ова е во основа како можете да кажете дали некој ве блокирал Инстаграм.:

 1. Неможеш не го гледајте корисникот кога го барате
 2. Не можеш видете ги во вашите следбеници или оние што ве следат
 3. Нивните објави не се појавуваат
 4. Неможеш не ги гледајте нивните приказни на Инстаграм
 5. Дури и ако им испратите порака, тие нема да го прими не
 6. Тие нема да види не вашите објави
 7. Тие нема да види не вашите коментари за други објави
 8. Нивните Контактот исчезнува (ако сте имале претходни пораки од нив)

Како да знаете дали некој ве блокирал

Понекогаш луѓето едноставно ја бришат својата сметка, или Инстаграм забранува сметки. Кога ќе се случи ова, горенаведените знаци ги имаат истите карактеристики како кога некој ве блокира.

Ова е само еден начин да се уверите, и работи како што следува:

 • Започнете со пребарување на нив од сопствена сметка. Ако не ги гледате, можеби го смениле своето корисничко име ; затоа не заборавајте да барате и други имиња.
 • Ensuite, прашајте некого дали можете да ја користите неговата сметка за да го пронајдете корисникот, или користете друга сметка ако ја имате.
 • Барај сметката и доколку се појави на сметката на другиот корисник, шансите се дека сте блокирани.

Што можам да направам ако некој ме блокираше на Инстаграм

Ова не е единствениот начин да знаете дали сте навистина блокирани, но откривме дека ова е најлесниот и најсигурен начин.

Што можам да направам ако некој ме блокираше на Инстаграм

За жал, нема многу да се направи во оваа ситуација, бидејќи системот е дизајниран да ги заштити корисниците кои блокираат други, и со право. И покрај тоа, ако мислите дека сте случајно блокирани, и дека ова е некој што го знаете, контактирајте со друга платформа за социјални медиуми и прашај го за тоа.

Повремено, може да е грешка и се е во ред, тие можат да ве деблокираат на нивна страна. Ако, сепак, тоа беше вистинска блокада, ова е вашата шанса да ги исправите работите и да откриете што не е во ред. Запомнете дека ако ја вознемиривте или вознемиривте таа личност, таа има потполно право да го стори ова и веројатно заслужувате да бидете блокирани.

Најпопуларни