Како да го направите вашиот Инстаграм приватен

Имаме концизна статија за сите инстаграмџии кои сакаат да знаат како можат да ја направат својата сметка на Инстаграм приватна. Ако не сакате светот да ја гледа вашата содржина на Инстаграм, прочитајте за да дознаете колку е лесно да ја претворите вашата сметка на Инстаграм во приватен канал само за вашите следбеници. Да се ​​биде приватен значи дека не треба да се грижите за блокирање на луѓето, што можеш запознај се овде.

Што е приватна сметка на Инстаграм ?

Ако го направите вашиот Инстаграм приватен значи дека вашата сметка ќе ги прикажува само вашето име и основните информации кога луѓето ќе ве бараат.. Секој што сака да ја види вашата содржина ќе треба да побара да ве следи, но не грижи се, сите ваши стари следбеници сè уште ќе можат да ги гледаат вашите објави дури и ако одите приватно.

Постојат голем број причини зошто можеби сакате да одите приватно, на пример, ако сте бренд и сакате да им понудите ексклузивност на вашите претплатници.

Многу луѓе исто така одлучуваат да одат приватно за да привлечат следбеници., бидејќи приватна етикета често може да привлече луѓе, што има ефект на зголемување на бројот на следбеници.

Чекор по чекор водич

Еве го брзиот водич, и ако скролувате, ќе го најдете секој чекор проследен со фотографии:

  • Одете на вашиот профил и допрете го хамбургерот внатре горе десно
  • Потоа притиснете Поставки
  • Потоа притиснете Приватност
  • Потоа притиснете Приватност на сметката
  • Притиснете го копчето Приватна сметка

Потоа ќе ви биде побарано да ги прегледате вашите следбеници ако сакате.. Може да се префрлате од приватен режим во јавен режим онолку често колку што сакате со повторување на овие чекори.

приватен инстаграм
Како да се направи приватен Инстаграм

Ако правилно ги следите овие чекори, треба да можете лесно трансформирајте која било сметка на Инстаграм што сте го лишиле за помалку од една минута. Поставките на Instagram имаат голем број менија, но штом ќе ги запознаете, лесен за навигација.

Најпопуларни