Отклучи MoreEngagement72890

Како да добиете прегледи на Тик Ток – Информативен водич

Добивањето на ставовите на Тик Ток е всушност многу полесно отколку што може да мислите, и постојат многу начини да го направите ова.. Ајде да ги разгледаме различните начини за собирање прегледи на Тик Ток и да ги идентификуваме најдобрите начини за зголемување на вашите прегледи за Тик Ток.

Научи & agrave; Запознајте ја вашата публика

Една од најпознатите, а сепак очигледни работи што некои креатори ги земаат здраво за готово е нивната публика.. Вашата публика е во срцето на гледна точка и ангажманите што ќе ги добиете. Вашата сметка. Затоа, од суштинско значење е барем да се запознаете со вашата публика за да можете да ја прилагодите вашата содржина и да агресирате; што да очекувате & agrave; видете на вашиот канал Tik Tok. Не мора да биде тешко да се запознае вашата публика. Има многу работи што можете да ги направите за подобро да ја запознаете вашата публика. Еден од најдобрите начини да се направи ова е да се спроведат анкети и гласови преку Интернет. Тие можат да ви дадат подобар показател за квалитетот. за примање на вашата содржина и што може да треба да се смени; & agrave; иднината за да ја направи содржината попривлечна за пошироката глобална публика.

Во прилог на анкети за учество и прашања и одговори со вашите обожаватели, Анализата на „Тик Ток“ е уште еден одличен начин да ги оцените вашите севкупни перформанси. Оценувањето на вашите севкупни перформанси е од суштинско значење, затоа што ако не, вашата сметка можеби не е привлечна и можеби нема да има толку многу луѓе што ќе ја контактираат во блиска иднина.

 
 
 
Погледнете ја оваа објава на Инстаграм

Објава споделена од TikTok (@tiktok) на

Најдете идеи за нова содржина

Покрај тоа што ја запознавте вашата публика, исто така е важно да се излезе со нови идеи за содржина. Наоѓањето нови идеи за содржина е одличен начин да го направите вашиот канал Tik Tok поинтересен и, затоа, да ги охрабри луѓето & agrave; посетете го. Неопходно е да се запамети тоа кога барате идеи за нова содржина, никогаш не треба да копирате директно. Обидете се да креирате сопствена содржина базирана на вирусен тренд или скит, на начин & agrave; не додавајте само & agrave; масата на други луѓе кои објавуваат иста генеричка содржина врз основа на она што е во тренд или вирусно. Рециклирање или копирање содржина може да резултира со забрана или ограничување на вашата сметка до одреден степен ако се утврди дека вашата содржина не е оригинална

Кога сте во потрага по инспирација за нови идеи за содржина, зошто да не зборуваме за тоа & agrave; вашите пријатели ? Вашите пријатели можат да бидат одличен извор на инспирација или информации доколку барате & agrave; создадете интересен и волшебен Тик Ток. Згора на тоа, обидете се да проверите други канали за социјални медиуми. Покрај тоа, Анализата на другите социјални медиуми ќе ви даде подобар преглед за тоа каква содржина можеби сакате да создадете во блиска иднина и како треба да се објави;. Наоѓањето нови идеи за содржина за многу луѓе на Тик Ток е веројатно еден од најтешките делови на апликацијата.. Ова е затоа што има толку многу луѓе што ја користат апликацијата што може да биде тешко да се стане уникатна и оригинална многу брзо, барем не & agrave; големи размери.

Тик Ток е иновативна платформа која ги предизвикува своите корисници да создадат нова и ангажирана содржина од корист заедницата. Ако планирате да креирате сопствена содржина, Запишување и запишување е одличен начин да ги зачувате вашите идеи и да ги запишете на хартија. Ова ви дава многу подобри шанси за создавање ангажирана содржина.

Останете информирани & oacute;

Еден од најдобрите начини, најконзистентна и најефикасна, за да добиете повеќе мислења за Тик Ток е да ја знаете вашата платформа. Можеби е важно да бидете во тек со најновите вести и ажурирања. ден, особено ако се направат значајни промени апликацијата или ако промените најверојатно ќе влијаат на вашата сметка. Важно е да го следите Тик Ток и сите облози & agrave; ден кога прими, бидејќи ова ви гарантира облози & agrave; редовни денови. Ако не останете во тек со ажурирањата & agrave; ден, како и креаторите, може да видите помалку интеракција на вашата сметка на Тик Ток. Ова може да доведе до помал раст меѓу другите казни ако не ги следите упатствата за Тик Ток.

Постојат неколку начини да останете информирани. со Тик Ток. Еден од најлесните и одземаат многу време начини е да се претплатите & agrave; билтен. Билтен содржи маркетинг материјал, како и вести и ажурирања. редок ден… Покрај тоа, ова ви овозможува подобро да разберете како Тик Ток привлекува толку многу луѓе секоја година. Како дополнување со активностите на Тик Ток, исто така, може да размислите да се прославите на Тик Ток. После се, настапија starsвездите на социјалните медиуми на Тик Ток добар приход благодарение на ова & agrave; рекламирање и спонзорство по отворање сметка или доволно сметки, или откако едно од нивните видеа стана вирално.

 

Направете уникатни наставни видеа

Многу е важно да направите оригинални наставни видеа. Навистина, информативното видео е поверојатно да даде интересен резултат и да направи с everything подостапно за вас. сите Кога размислувате за видеа постигне, & agrave; тековното време, информативните посети се малку ретки. Ова е одлучено; фактот дека повеќето видеа на Тик Ток се базирани на мешавини од музички видеа. И покрај тоа, статистиката на апликацијата с increasingly повеќе покажува дека корисникот е демографска група.

Пример за уникатно едукативно видео што би можеле да го направите е изработка на упатство како да се води видео-игра. На пример, може да прикажете уникатна карактеристика во играта неколку секунди. Тоа е одличен начин да ги заинтересирате луѓето за вашата содржина и она што се емитува. на вашиот канал воопшто.

Конечно, во врска со содржината на Тик Ток, важно е да се запамети дека луѓето сакаат брза, ангажирана содржина што ги учи на нешто или има забавна вредност. Забавата е уште еден одличен начин за збогатување на содржината на вашиот Tik Tok, иако го кажа тоа, треба да забележите дека информативните видеа и содржини се одличен начин за да добиете повеќе прегледи на Тик Ток, бидејќи ова е област што навистина не е направена. истражени од најпознатите и најпопуларните инфлуенсери на Тик Ток.

Направете ги вашите видеа комични

Тик Ток е родното место на единствена содржина, смешно и емотивно. Важно е да се пуштите еднаш и да направите некои од вашите видеа смешни.. Не е секогаш потребно да имате прецизно планирање за да ги направите вашите видеа смешни. Обидете се да додадете неколку забавни титлови. вашите видеа, како и соодветна музика. Можете исто така да креирате мини скејт или скејт кој вклучува различни нешта. фактори и идеи. Да се ​​биде смешен не бара многу размислување. Брз начин за создавање смешно видео ќе биде играње шега. другар. Малите шеги на Тик Ток се особено популарни. Исто како и советите и техниките на камерата.

Зборувајте за Тик Ток & agrave; некои ваши пријатели. Честопати, луѓето имаат различни мислења за различните типови на Тик Ток и за она што може да се смета дека е вистина. како смешно на апликацијата. Затоа, важно е да зборувате ако е можно и да разговарате; од други луѓе што ги знаете за да добиете повратни информации и мислења за некои од содржините што ги произведувате и дали може да се смета за смешна или не.

Повремено, некои од најсмешните видеа создадени започнете од многу едноставни и основни концепти. Затоа, малку планирање и креативност може да ви помогне & agrave; генерираат многу прегледи и размена на Тик Ток. Кога барате & agrave; направете ги вашите видеа забавни, важно е да знаете на која публика сте насочени, бидејќи познавањето на вашата публика значи дека можете да наведете одредени сектори.

Најпопуларни