Отклучи MoreEngagement72890

Како да додадете приказна на Инстаграм

До сега, секогаш имаше одредена конфузија околу тоа како точно да се објави приказна на Инстаграм. Ако ја објавите вашата прва приказна некое време, можете да допрете + на сликата на вашиот профил и можете да додадете фотографија или кратко видео во вашата приказна.

Но, штом ќе го направите тоа, + исчезнува. Значи, што правите кога сакате да објавите друга приказна ?

Благодарение на новото ажурирање на Инстаграм, ова прашање е донекаде решено. Сега е многу полесно и поинтуитивно да се објави приказна, и постојат три главни методи:

 • Допрете го знакот + како што е прикажано погоре – можно е само за нова приказна
 • Повлечете надесно од вашата објава
 • Допрете ја иконата на камерата во горниот десен агол.

Инстаграм очигледно го призна тоа неговите корисници, особено луѓето кои не се Страсни инстаграмџии, почувствува голема конфузија. Ако сакате брз преглед на секој метод, проверете го нашиот водич од три дела подолу.

Инстаграм приказна од слика на профил

Оваа е одлична за објавување брза приказна, но функционира само ако не сте објавиле претходна приказна во последните 24 часа. Можете да го користите овој метод од вашата довод или страница на профил.

Story профил на Инстаграм

 1. Само допрете ја сликата на вашиот профил со симболот +.
 2. Потоа можете да фотографирате или видео или да прикачите.
 3. Потоа кликнете на Вашата приказна долу лево и вашата приказна ќе биде објавена.

Објавете приказна со лизгање надесно

Тоа отсекогаш било карактеристика, но ако не знаеш дека постои, таа е многу тешко да се најде.

Инстаграм приказна: повлечете надесно

 1. Само повлечете го директно во вашиот довод.
 2. Фотографирајте или поставете ја од библиотеката.
 3. Допрете на вашата приказна долу лево и таа ќе биде објавена.

Објавете приказна со кликнување на камерата во горниот десен агол

Ова е голема нова функција од Instagram и тоа значи дека луѓето сега можат да објавуваат приказна на многу поинтуитивен начин.. Можете да го направите ова од вашата објава.

Инстаграм приказна: кликнување на камерата

 1. Од твојот пост, само допрете ја иконата на камерата во горниот лев агол.
 2. Изберете слика или видео за користење.
 3. Кликнете на вашата приказна и вашата приказна ќе биде објавена

Предноста на последните два методи во списокот е што можете да ги користите за да додадете дополнителна фотографија или видео во вашата приказна, дури и ако веќе сте објавиле еден. Првиот метод нема да работи ако веќе имате Instagram Live Story.

Најпопуларни