Вести за автоматизација на Инстаграм

Една сметка на Инстаграм не е нужно доволна за да ја завршите работата. Сега е полесно од кога било да управувате со повеќе сметки на Инстаграм истовремено, започнувате бизнис, без разлика дали одржувате сметка за вашата работа или само сакате посветен простор за прикажување на вашите фотографии и други медиуми. Но, можеби се прашувате: “Колку сметки на Инстаграм можам да имам ?”. Во оваа статија, ние ќе ви помогнеме да го знаете одговорот на ова прашање.

Што треба да запомните, е дека треба целосно да се одјавите од една сметка на Инстаграм пред да можете целосно да се најавите на друга, додека не се имплементира оваа промена. Што повеќе, Инстаграм сега ви овозможува да се префрлате помеѓу сметки без да мора да се одјавите од вашата сметка. Методите наведени подолу може да ви помогнат да управувате со повеќе сметки на Инстаграм истовремено.

Дали има ограничување на бројот на профили на Инстаграм што може да ги има една личност?

Политиката на Instagram е да го ограничи бројот на сметки што може да ги има корисникот за да се осигура дека услугата е безбедна и пријатна за сите што ја посетуваат..

Постојат ограничувања за бројот на сметки на Instagram што можете да ги имате на еден уред, за тоа колку сметки можете да се регистрирате со една адреса на е-пошта или телефонски број, и колку сметки на Инстаграм можете да управувате од една мрежна/IP адреса.

Кој е максималниот број на сметки на Инстаграм што ми е дозволено да имам??

Со една адреса за е-пошта, еден корисник на Инстаграм може да има до пет сметки на Инстаграм, сите се поврзани со оваа адреса на е-пошта. Можно е да се администрираат многу сметки на Инстаграм користејќи софтвер од трета страна, како што е Hootsuite и да се делегира управување на други членови на тимот користејќи софтвер од трета страна.
Размислете за користење на различни адреси за е-пошта за различни сметки за безбедност. Предноста на ова е тоа што ако некогаш го изгубите пристапот до вашата сметка за е-пошта (и не можете да ја вратите заборавената лозинка), нема да бидете блокирани од ниедна сметка на Инстаграм што ја управувате.

Инстаграм сметки

Кој е најдобриот начин да се користи апликацијата Instagram за управување со повеќе сметки на Instagram?

Ако сакате да креирате брендирана сметка на Инстаграм за вашиот спореден бизнис, покрај нормалната сметка на Инстаграм и лесно да се префрлате меѓу двете сметки, самата апликација Instagram може да биде соодветна за она што го барате.

Како да додадам повеќе сметки на Инстаграм на мојот профил преку iPhone или уред со Android?

За управување со повеќе сметки на Инстаграм од едно место, прво треба да ги поврзете сите со апликацијата Instagram на вашиот телефон.

1. Најавете се на вашата сметка на Инстаграм за да ја видите страницата на вашиот профил.

2. За да пристапите до менито Поставки, кликнете на менито за хамбургери.

Вести за автоматизација на Инстаграм. За да додадете нова сметка, користете го копчето за додавање сметка.

Вести за автоматизација на Инстаграм. Внесете ги ингеренциите на сметките што сакате да ги вклучите во списокот.

Вести за автоматизација на Инстаграм. За да ве поврзам, користете го копчето за најавување.

6. Вратете се во менито Поставки и изберете Постави најавување со повеќе сметки за да го олесните пристапот до повеќе сметки на Инстаграм со едно корисничко име и лозинка.

7. Изберете ја сметката што сакате да ја користите за да се најавите на сите ваши сметки од паѓачкото мени. Имајте на ум дека секој со пристап до сметката што ќе ја изберете ќе има пристап и до сите други сметки поврзани со неа..

8. Неопходно е да ги завршите чекорите од 1 до 5 за секоја дополнителна сметка што сакате да ја креирате. Дозволено е да креирате вкупно само пет сметки на апликацијата Instagram.

Како да се префрлате помеѓу вашите профили на Инстаграм?

Сега кога одговоривме на прашањето “колку сметки на Инстаграм можам да имам ?”, ајде да видиме како лесно да се префрлате помеѓу вашите сметки. Ќе можете да се префрлате помеѓу профилите на Инстаграм без да треба да се одјавите и повторно да се најавите откако ќе креирате многу сметки на платформата за социјални медиуми.

1. За да пристапите на страницата на вашиот профил, кликнете на вашето корисничко име во горниот лев агол.

2. Сметката што сакате да ја користите може да ја најдете со кликнување на неа. Избраната сметка ќе биде воспоставена.

Вести за автоматизација на Инстаграм. Слободно можете да објавувате, да коментира, да сакате и да разговарате со други на оваа сметка колку што сакате. Кога ќе бидете подготвени да ги смените сметките, само треба да кликнете по втор пат на нашето корисничко име за да изберете нова корисничка сметка.

Имајте на ум дека ќе продолжите да бидете најавени на сметката на Инстаграм што ја користевте претходно. Пред објавување или вклучување во нова содржина, секогаш двапати проверувајте дали сте поврзани со Вашата сметка.

Најпопуларни