Отклучи MoreEngagement72890

С Everything за исходот на Инстаграм

Instagram Checkout сега се користи од сите подобни бизниси во САД и ќе стане глобален во блиска иднина.
Функцијата Checkout ни овозможува да купуваме производи директно од нашата апликација Insta. Од сега натаму, можеме да ги поставиме нашите нарачки директно на Инста кога ги истражуваме објавите што се купуваат со нашите омилени ознаки за производи.
Според Инстаграм, 130 милиони корисници кликнуваат на објавите за купување секој месец, и не е изненадувачки што Инстаграм сега ја стави функцијата ” Одјавување ” достапен за сите бизниси во Соединетите држави.
Зголемувањето на популарноста на “постови за купување” брзо ја трансформираше Инста во платформа за е-трговија. Функцијата Checkout сега ќе ја надополни оваа промена и ќе го подобри корисничкото искуство на подобро.
Сега можеме да допреме на ознаката за производот што ни се допаѓа и да платиме директно на Инстаграм за тој производ. Нашиот процес на купување никогаш не бил полесен на која било друга платформа за социјални медиуми.
Тие целосно го сменија начинот на кој пазаруваме и го трансформираа начинот на кој компаниите ја користат нивната Insta продавница..
За сопствениците на бизниси, способноста брзо да ја претворат својата публика од едноставно прелистување во купување производи без да мора да ја напуштат апликацијата Instagram, резултира со зголемени стапки на продажба.
Бизниси, на влијателите и корисниците ќе доживеат возбудливи времиња со функционалноста на плаќањето.

одјавување на Инстаграм

Дали треба да го користите Instagram Checkout?

Многумина од нас веќе неколку години ја користат платформата Инста за маркетинг и рекламирање., и свесни сме за важноста што ја имаше за нашите маркетинг стратегии.
Но, неодамнешните промени минатата година целосно ја преобликуваат оваа платформа за добро.. Тоа веќе не треба да биде само платформа за рекламирање.
Функцијата за проверка на Instagram им овозможува на нашите клиенти лесна платформа, од кои можат да ги купат нашите производи.
Оваа година, Инстаграм се обиде да ги смести бизнисите и брендовите колку што може повеќе преку пандемијата.
Тие ја генерализираа функционалноста на продавницата на глобално ниво и го претставија QR -кодот за да ни помогнат да го развиеме нашиот бизнис на Инста.
Објави Инстаграм дека 80% од сметките следат деловна сметка, што јасно објаснува зошто работеа напорно за да обезбедат дека можеме да извлечеме максимум од нашата платформа.
Еве како корисниците можат да ги купат нашите производи во неколку едноставни чекори:
• Кликнете на иконата за купување
• Кликнете на прикажаниот производ
• Допрете на касата
• Внесете детали за картичката и информации за наплата
• Кликнете на нарачката на место

шопинг на Инстаграм

Како да аплицирате за проверка на Инстаграм?

Можете да го користите Instagram Checkout во моментов во Соединетите држави, но прво мора да ја конфигурирате продавницата.
Затоа, вашата сметка е поврзана со вашата страница на Фејсбук или со Shopify, каде Инста може да ги преземе вашите каталог и информации за производот.
Insta ги користи вашите информации за да ги создаде етикетите на вашите производи за да можете да ги означите вашите производи на вашите фотографии, видеа и IGTV сега.
По успешното поставување на вашата продавница, можеш да користиш оваа форма овде да побараме Плаќање.
Ако не сте во Соединетите држави, подгответе се и создадете ја вашата продавница. Започнете да ја користите функцијата за плаќање веднаш штом ќе се распореди на глобално ниво.

Како да добиете најмногу од вашата каса

Имаме неколку предлози за да го извлечете максимумот од функцијата „Проверка на Instagram“., и на овој начин, можете да се погрижите и вие да ја зголемите продажбата.

1. Размислете за означување на вашите производи во сите формати на содржина

Не ограничувајте ги етикетите ако сакате да ја зголемите продажбата. Секогаш запомнете да ги означите вашите производи во секој формат на содржина. Извлечете максимум од фотографии и видеа.
Со развивање на ознаки на различни формати на содржини, се грижите да стигнете до што е можно повеќе луѓе кои ја гледаат вашата содржина.
Колку повеќе вашите производи се видливи, толку е полесно за вашата публика да забележи и да купи од вас преку функцијата за наплата.

2. Партнерство со инфлуенсери

Влијателите се огромни, и тие се многу восхитувани од нивните следбеници. Мораме да им оддадеме признание бидејќи се одлични во она што го прават.
Многу од нив беа успешни во континуирано развивање на нивните лични платформи со вклучување и производство на оригинална содржина за нивните лојални следбеници.. Така тие заработуваат за живот, така што тие мора да знаат една или две работи.
Со партнерство со влијателни лица и иматели на сметки на креатори, кои исто така можат да означат производи директно во нивната содржина, можете поагресивно да ги рекламирате вашите производи на нивната платформа, но на автентичен начин.
Не само што вашите производи ќе бидат забележани многу брзо од нивните следбеници, но тоа е и паметен начин да се рекламирате, без да се обидувате директно да ги продадете вашите производи.

Вести за автоматизација на Инстаграм. Користете вртелешки

Користењето вртелешки за вашите производи може побрзо да стигне до вашата публика, но ефикасно. Колку повеќе визуелно ви се допаѓаат сликите на вашите производи, толку полесно ќе биде да го привлечете вниманието на вашата публика.
Бидете креативни и создавајте слики со некои од вашите производи. На овој начин, не само што можете да означите неколку производи во една содржина, но и заедно и побрзо да ги посочи овие производи.

шопинг ИГ

Резиме

Функциите за чување и плаќање брзо ја трансформираат Insta во поголема платформа од било кога. Осигурајте се да бидете во тек и да се запознаете со сите постојни и нови функции што се објавени..
Тимот на Инстаграм работеше многу напорно во изминатите неколку години за да ги задоволи вашите потреби и очекувања, затоа бидете сигурни дека целосно ги искористите сите придобивки што може да ги понуди.

Најпопуларни